ALLAH (cc)'IN EN GÜZEL İSİMLERİ (ESMA-ÜL HÜSNA)
el - KADİR

istediğini,istediği gibi yaratmaya muktedir olan.

     ANASAYFA    |   Ben Kimim?      Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir. - Hz. Muhammed (sav) (Tirmizi)

Maske Katmanı ile Animasyon Oluşturma (Hafta 5)

Maske Katmanı ile Animasyon Oluşturma (Hafta 5)
 + Yazıyı Büyüt    - Yazıyı Küçült           

Selamun Aleyküm, merhaba, Adobe Flash CS5 programı ile maske katmanı ile animasyon yapmayı anlatacağım. Daha önce maskelemeyi anlatmıştım. Bu ders ile maske animasyonunu anlatacağım.

Bu ders Grafik ve Animasyon dersinin Animasyon Temelleri modülünün 5. haftasında işlenmektedir.

İlk olarak flash programını çalıştıralım. Kaynak: www.mustafakarsli.com

Flash ile maskeleme katman ekleme
RESİM - 1

 Adım-1: Programı açtığımızda hazırda bir katman olacak katmanın adına çift tıklayarak ismini resim olarak değiştiriyorum (RESİM-1 de 1 numaralı yer)Kaynak: www.mustafakarsli.com

Adım-2: Resim katmanının içine herhangi bir resim ekliyorum. Resim şart değil şekil de ekleyebilirsiniz. Ben resim ekledim.

    Adım-3: Resmi ekledikten sonra yeni bir katman ekleyelim (RESİM-1 de 2 numaralı yer).

   Adım-4: Yeni eklenen katmanın ismine çift tıklayarak adını maske olarak değiştiriyorum (RESİM-1 de 3 numaralı yer).

   Adım-5: Maske katmanının üzerinde sağa tıklayarak açılan menüden Maske seçeneğini işaretliyorum. Maske ve resim katmanlarının şekilleri değişecek ve isimlerin sağında kilit simgeleri çıkacak yani katmanlar kilitlenecek (RESİM-1 de 4 numaralı yer).

   Adım-6: Maske katmanına maskeleme yapacak bir nesne eklemek için kilitleri kaldırmamız gerekmektedir. Katmanın sağındaki kilit simgesine tıklayarak katmanın kilidini açıyoruz (RESİM-1 de 5 numaralı yer).

   Adım-7: Katmanlardaki kilitleri kaldırdıktan sonra maske katmanını seçelim ve maskeleme için kullanacak bir nesne ekleyelim ben adımı yazdım. İsmimi sahnenin sağına taşıdım.

  Adım-8: Yazıyı ekledikten sonra maske katmanının üzerinde herhangi bir kareye gelelim (ben 50.kareye tıkladım) ve sağa tıklayalım ve açılan menüden Anahtar Kare Ekle seçeneğine tıklayalım. 

Adım-9: Anahtar kare eklediğimiz karede iken (50.kare) yazıyı sahnenin soluna taşıyalım.

Adım-10: Maske katmanındaki Ekli karelerin ortasında herhangi bir karede sağa tıklayalım ve klasik ara oluştur seçeneğine tıklayalım. Bu katmandaki ekli karelerin üzeinde ok çıkacaktır.

Adım-11: Maske katmanında animasyonu yaptıktan sonra resim katmanına gelelim ve maske katmanındaki ekli son kare kaç ise resim katmanında da o kareye (resim katmanı 50.kare) gelelim, sağa tıklayalım ve kare ekle diyelim. Animasyonun gerçekleştiği tüm karelerde resmimizi görünür yaptık.

Adım-12: Ctrl + Enter ile animasyonumuzu çalıştırabiliriz.


DERSİN KAYDI : 

Yukarıdaki adımları dikkatlice yaptığımızda istediğimiz şekilde maskeleme animasyonları yapıp kullanabiliriz.

Soru ve görüşlerinizi aşağıdaki yorum ekle kısmına yazabilirsiniz. Başka derslerde görüşmek üzere sağlıcakla kalınız.

Mustafa KARSLI   Kaynak: www.mustafakarsli.com

( 11266 ) kez okundu     -     06.03.2015    Tweetle     
Maske Katmanı ile Animasyon Oluşturma, Hafta 5, maske animasyon, maske katmanı, flash, flash maske animasyonu, adobe flash, cs5, mustafa karslı
Ziyaretçi Yorumları
( 1 ) Yorum
Tümünü Göster
RABİA - ANKARA - 06.03.2016 19.44
     AYNISINI YAPTIM AMA OLMADI

----- Mustafa KARSLI ---->
Daha dikkatli uygulayın adımları. Bir yerde atladığınız birşey olabilir. Buradan Maske Animasyonu Ders Kaydını İzleyiniz

Yorum Ekle
Güvenliğiniz için iP adresiniz kaydedilmektedir. Herhangi bir Hukuki Dava ile karşılaşmamak için hakaret içeren sözler ve argo kelimeler kullanmayınız.
İsim
:
Yorum
:
En fazla 400 karakter
Şehir
:
E-Posta
:
E-Posta adresi Yayınlanmaz
(Güvenliğiniz için ip adresiniz (18.97.14.84) kaydedilecektir)
  Yeni Dersleri Takip etmek istiyorum. Adresime E-Posta Gelmesini Onaylıyorum.
BENZER YAZILAR
Android
Arduino
Bilgisayar Ağları
biliMKurdu
Bilişim Teknolojileri
C Sharp
Çalışmalar
Donanım
Evde Deney
Fireworks
Flash - Action Script 3
Gezdik ve Gördük
HTML
JavaScript
Kişisel Gelişim
Okul Öncesi Etkinlik
PHP
Projeler
Raspberry Pi
Scratch
Silverlight
Şanlı Tarihimiz
Yarışmalar
Yazılarım
  Zamanlanmış Duyuru/Ödev Bulunmamaktadır...  
Ey iman edenler! Hepiniz topluca barış ve güvenliğe (İslam'a) girin. Şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.

Bakara-208
Sosyal Medya Hesabım Bulunmamaktadır. Bu nedenle başka platformlarda paylaşımım bulunmamaktadır.
Kişisel resim ve yazıları kullanmak yasaktır. Bunun dışındaki dersleri İsim ve Kaynak göstermek şartıyla kullanmak serbesttir.
 Aktif ziyaretçi : 5
 Bugün : 516
 Toplam : 2765327
Mustafa KARSLI - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni © 2008 - 2025  
Site Haritası

 

5