Selamun Aleyküm, merhaba bu dersimde eklem aracını kullanarak animasyon yapımını anlatacağım.
Flash programını açalım ve sahneye dikdörtgen aracını (ya da oval aracını) kullanarak bir ÅŸekil çizelim. Ben uzun bir dikdörtgen çizdim.
Sonra eklem aracına tıklayalım ve ÅŸeklimizin baÅŸlangıç noktasından sonuna kadar kaç tane eklem istiyorsak o kadar tıklayarak çizelim.
Eklem aracını kullandıktan sonra katman panelinde armatür adında bir katman çıkacak. Animasyonu bu katmanı kullanarak yapacağız.
Armatür katmanında herhangi bir kareye tıklayalım ve saÄŸa tıklayarak poz ekle diyelim. Sonra ÅŸeklin üzerindeki eklem noktalarından tutarak ÅŸekli biraz eÄŸip büküp hareket ettirelim.
Hepsi bu kadar Ctrl+Enter ile deneyebilirsiniz.
Bu şekilde birden fazla kareye poz ekleyerek farklı hareketler verebilirsiniz.
DERSÄ°N KAYDI:
Yeni derslerde görüÅŸmek üzere saÄŸlıcakla kalınız....
Mustafa KARSLIKaynak: www.mustafakarsli.com
( 5616 ) kez okundu - 22.04.2015
Eklem Aracı ile Animasyon, eklem aracı, flash, flash cs5, eklem animasyonu, eklem aracı kullanımı, animasyon, mustafa karslı, grafik animasyon dersi